Alt du skal vide om bilforsikringer og hvordan du vælger den rigtige

Forsikringer er et af de produkter vi køber i håb om aldrig at få brugt. Men derfor bør man dog stadig undersøge markedet nøje når det f.eks. drejer sig om bilforsikringer. For der er stor forskel på hvilken type du kan, bør og skal vælge.

Du kan aldrig være sikker på om du har valgt den rigtige forsikring før uheldet er ude, og så er det typisk for sent. En tommelfingerregel er, om du tør og har råd til at tage risikoen ved at være underforsikret, hvis ikke så sørg for at du dækket ind. Et godt eksempel er kasko/ansvarsforsikring problematikken på mellemdyre biler som vi kommer ind på her:

Kasko vs. Ansvarsforsikring – dette skal du vide

Der findes 2 typer af forsikringstyper når det gælder biler. Den ene er den lovpligtige ansvar. Har man ikke den og kører bil risikerer man store bøder og denne kan der ikke fraviges fra. Denne forsikring dækker de skader man forvolder på andres esjendele. Med andre ord, de skader man selv forvolder på andre. Årsagen til at andre er fremhævet er at skaderne ikke dækker de skader man forvolder på sine egne ejendele i forbindelse med en skade. Således vil modparten i en ulykke altid få dækket sine skader, hvis man er skadevolder hvor man ikke selv vil få erstatning medmindre bilen har kasko. Derfor er kasko betragtelig dyrere at få med i sin forsikring. For når man forsikrer med kasko, så dækkes egne skader OGSÅ selvom det var ens egen skyld. Så hvornår skal man nøjedes med ansvar og hvornår skal man vælge kasko. Har man et lån i bilen, hvor der er stillet sikkerhed, er det et krav for panthaveren at der er kasko på bilen. Det er naturligt idet de har sikkerhed i bilen, så hvis den forsvinder, forsvinder deres sikkerhed. Har man en bil vil det som udgangspunkt også altid være en god idé at have kasko med idet at anskaffelsen af en ny bil er langt dyrere end de ekstra omkostninger til kaskoforsikringen. Der hvor det bliver vanskeligt er biler i 50.000-100.000 klassen. Her koster kaskoen stadig en del ekstra men bilen er ikke så dyr at genanskaffe. Her er det man skal gøre op med sig om man har råd til at købe en ny hvis den f.eks. bliver stjålet eller om det er en god idé at forsikre sig med kasko. En anden måde at regulere forsikringssummen på er ved hjælp af selvrisikoen.

Sammenlign bilforsikring på Forsikringsportalen.

Betal mindre i forsikring med højere selvrisiko

En selvrisiko er det beløb man selv skal betale, når der er reparationer, som skal udføres og skadevolderen var en selv. Mange vælger at have en lille selvrisiko for så skal de ikke betale særlig meget hvis nu uheldet er ude. Dog kan det for mange betale sig at have en høj selvrisiko hvis de ikke forventer mange små skader. Så sparer man lidt i præmie hver måned og skulle uheldet være ude og man skal betale den store selvrisiko har man sparet op til den.

Leave a Comment